היא מופיעה ככה סתם פתאום – חרדה בחו“ל – סיבות ואיך מטפלים

ניווט מהיר

חלה עליה מדי שנה בכמות הישראלים המעידים על היותם חווים התקפי חרדה בסיטואציות שונות ומגוונות. בשונה מהתקף חרדה שקורה כאן בארץ, חרדה בחו“ל יכולה לגרום לנו לתחושה של אובדן שליטה. אז זה לא חייב להיות ככה. עצם המודעות להתקף החרדה שיכול לבוא גם כאשר אתם נוסעים לחו“ל לפגישת עסקים, חופשה או רילוקיישן, כבר תורמת ואתם יכולים לבוא מוכנים לקראת. בשורות הבאות נציג בפניכם מגוון רחב של מצבים שיכולים לעודד חרדה בחו“ל

 

רילוקיישן

אלפי ישראלים בשנה לוקחים החלטה חשובה בחיים שלהם ובוחרים ליסוע מכאן לתקופה. הם מחליטים לעבור למדינה אחרת, זרה, מכל מיני שיקולים בין אם זה כדי ללמוד שפה, בין אם זה כדי לקדם לעצמם את הקריירה, להירשם ללימודים מיוחדים בחו“ל או סתם בשביל החוויה. מדובר בתהליך לא פשוט ומורכב משום שאנחנו יוצאים מאזור הנוחות שלנו ויש כל מיני דברים בלתי צפויים שיכולים לקרות. התמודדות עם חרדה כוללת בין השאר את הידיעה לקראת הלא נודע. אם מראש תבואו עם מחשבות שליליות של פחדים כמו מה אם אני לא אמצא אף אחד שאני מכיר או איך אני אמצא דירה שמתאימה לי ומה אם פתאום לא יהיה לי כסף, סביר להניח שאתם מעודדים את הופעתה של החרדה עוד לפני שהיא מגיעה. לכן, שווה לעשות הכנה חיובית דווקא ולתאר לעצמכם בראש כל מיני תסריטים ולהבין מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות ומה תעשו במידה וזה יקרה.

 

מחלה בזמן חופשה או טיול

שאנחנו חולים כאן בארץ, אנחנו יודעים מה לעשות. אנחנו יודעים איך קובעים תור ולאיזה רופא צריך לקבוע את התור ולאן ללכת ומתי. לפעמים אנחנו אפילו יודעים שתרופה מסוימת שיש לנו בארון תעזור. אבל מה אם אנחנו פתאום חולים בחו“ל? למי פונים? לאן הולכים? איך מתקשרים עם הרופא. אז כמו שישראלים חולים בישראל, יש גם חולים בחו“ל. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להצטייד בביטוח רפואי מקיף ולשאול מה אתם צריכים לעשות במקרה שאתם צריכים רופא או אשפוז חס וחלילה. ברגע שתבינו לאן אתם פונים בזמן אמת, יהיה לכם הרבה יותר קל להשקיט את הנפש שלכם והסיכוי שהחרדה תופיע קטן.

 

אפשר למנוע את ההתקף עוד לפני שהוא מגיע

אז נכון, שהתקף חרדה מגיע הוא לא שולח לנו הודעת טקסט, אבל בכל זאת יש כל מיני דרכים לדעת שהוא מתקרב, מתעצם ואפילו הופך מסוכן. דופק מהיר, קשיים בתהליך הנשימה, הזעה, חולשה ברגליים וגם בידיים, תחושה של לחץ בחזה, יובש בפה- כל אלה הם תסמינים המאפיינים חרדה. אז אם חוויתם בעבר התקף חרדה או שאתם מרגישים שזה עומד לבוא, נסו להתרחק, לכו למקום שקט ונעים, קחו כמה נשימות עמוקות ותנסו לסדר את מחשבות שלכם. קחו לטיול או למסע שלכם את כל מה שעושה לכם טוב, כל מה שמרגיע אתכם כמו מוזיקה אהובה, חטיף טעים, ספרים דיגיטליים שיסיחו את דעתכם ונסו להיות בסביבה של אנשים שתומכים בכם ומעודדים אתכם.

 

בנוסף:

  • קראו ספרים ומאמרים על איך שולטים בחרדה
  • שלבו בחיים שלכם דברים מרגעים כמו תרגול יוגה ומדיטציה
  • הקשיבו למוזיקה מרגיעה
  • הקפידו על מספיק שעות שינה
  • אכלו בריא ומזין
  • אל תבחרו מהחרדה, למדו איך להתמודד איתה
  • שלבו טיפול מגע אחת לתקופה כדי לשחרר את הסטרס והלחץ מהגוף
  • לפני שאתם טסים אולי שווה לפנות לטיפול פסיכולוגי קוגנטיבי התנהגותי לטיפול בחרדה